Verlangens Afdrukken E-mail

De andere grote valkuil, die ons verhindert om ons hart te volgen, zijn verlangens. Het is zo, dat je alleen maar gelukkig kunt zijn in het hier en nu. Je kunt niet gisteren gelukkig zijn. Evenmin kun je over een uur gelukkig zijn. Je kan alleen maar nu gelukkig zijn, op dit moment ! Uiteraard hebben we ons allemaal wel eens gelukkig gevoeld. Ons brein heeft die momenten meestal keurig voor ons opgeslagen voorzien van al dan niet bewegende beelden, geuren en geluiden. Als we nu iets moois mee maken, legt ons brein vaak een associatie met die gebeurtenis in het verleden en kunnen we heerlijk gaan zitten mijmeren hoe mooi het toen allemaal wel niet was.. Tsja, wat jammer  dat dat voorbij is he ? We worden er zelfs een beetje melancholisch van. Ondertussen missen we de schoonheid die we zojuist ervoeren volledig. In plaats van daar ten volle van te genieten en ons nu gelukkig te voelen laten we ons afleiden door ons denken. Hoe stom !!

En precies hezelfde werkt het met verlangen naar iets in de toekomst. Ik herinner me een keer dat ik aan het Gardameer op een terras zat, lekker in de zon, genietend van een kopje cappuccino, de frisse lucht en het prachtige uitzicht op het meer en de besneeuwde bergen. Al mijmerend dwaalden m'n gedachten wat af en kwamen met het volgende: ik heb zin om ergens naar toe te gaan waar water is en bergen, waar de zon schijnt en de lucht lekker fris is. Misschien naar Noorwegen..
Hoe stom kun je zijn ?! 
En soms is het nog banaler; zit ik een lekker kopje koffie te drinken en dan denk ik; 'straks neem ik nog een lekker kopje koffie, dat lijkt me zo lekker'..

En dus laat ik me de kans om ten volle van dit moment te genieten afnemen door een of andere constructie van mijn brein, die mij altijd weer voor weet te spiegelen dat het in de toekomst allemaal beter zal zijn..

En zo kun je dus je hele leven het geluk blijven najagen, terwijl het gewoon voor je voeten voor het oprapen ligt !

 Image

Stuur dit artikel door...