Relaties Afdrukken E-mail

Een Cursus in Wonderen omschrijft de ‘speciale relatie’ als het grootste wapen van het ego om ons bij ons ware Zelf weg te houden. Wat wordt hier precies mee bedoeld ? Een speciale relatie is een relatie waarbij je jezelf als niet compleet beschouwt en degene waarmee je een relatie aangaat als iemand die de eigenschappen die jij meent te missen wel bezit. Door deze eigenschappen van je partner over te nemen wil jij compleet en dus gelukkig worden.

Denk er eens over na welke eigenschappen dit in jouw relatie betreffen. Wat wil jij van je partner  ‘overnemen’ om jou gelukkig te maken ?

En denk je dat dit echt mogelijk is; dat hij/zij jou compleet kan maken ?

Omdat dit dus pertinent onmogelijk is raken we allemaal vroeg of laat gedesillusioneerd in onze relaties. We gaan dan op zoek naar een nieuwe partner (zodat het spel weer van voren af aan kan beginnen) of we raken verbitterd.

Hoe kun je dit patroon dan doorbreken ? Dat kan door middel van de zogenaamde ‘heilige relatie’. Dit is een relatie waarin je zowel jezelf als je partner als volmaakt ziet. Dit kan alleen door voorbij te gaan aan de uiterlijkheden en je te concentreren op dat wat jij en je partner in werkelijkheid zijn; licht, liefde, één met al wat is..

Op deze manier ga je voorbij aan al je angsten en onzekerheden en maak je contact met het goddelijke in jezelf. Dit is de weg naar huis !

Om zo ver te komen dat je je angsten en onzekerheden los kunt laten zul je ze eerst onder ogen moeten zien en onderzoeken. Als je dit op de juiste manier doet zul je ze allemaal kunnen doorprikken als ballonnen. En het mooie van relaties is dat al je angsten en onzekerheden vaak juist enorm uitvergroot worden. Je kunt dus ontzettend goed aan jezelf werken; het lijkt wel een snelkookpan !

Als je hiermee aan de slag wil, wil ik je/jullie daar graag bij ondersteunen. Voor een kennismakingsgesprek maak je hier een afspraak .

 Image

 

 

Stuur dit artikel door...