As it is in Heaven Afdrukken E-mail

Als er één film is die voor mij laat zien waar het in dit leven om draait, is het wel 'As it is in Heaven' (originele titel 'Så som i Himmelen') van de Zweedse regisseur Kay Pollak.

Het verhaal op zich is misschien niet groots maar de boodschap, in al zijn schoonheid en eenvoud, wel. Deze film ontroert, inspireert en vormt een leidraad hoe te leven (misschien dat ik 'm daarom al 15 keer gezien heb.. ?  ;-)

En het mooiste is; hij verklapt ook echt 'as it is in Heaven'..

Image

 

Departures

Deze Japanse film heeft de Oscar gewonnen voor beste buitenlandse film in 2009. Het gaat over een cellist wiens orkest wordt opgeheven. Hij gaat terug naar zijn geboortedorp en vind een nieuwe baan. Het is echter werk waar door iedereen op neer wordt gekeken. Zijn vrienden willen niks meer met hem te maken hebben en zijn vriendin verlaat hem er zelfs voor. Maar hij doet zijn werk met heel zijn hart. En langzaam begint dat op zijn omgeving af te stralen. Prachtig !

Image

 

Forrest Gump

Dit is dus je hart volgen !

Image 

 

Jonathan Livingston Seagull 

Animal planet meets de Celestijnse belofte. Mooie beelden en muziek, voor sommigen misschien een beetje zweverig (letterlijk ;-) maar de boodschap over geloven in jezelf, je dromen blijven najagen - ook als je omgeving je probeert tegen te houden of verstoot - en het zoeken naar je hoogste waarheid is zeer de moeite waard.

Image

 

Buddha's lost children

Documentaire film over een voormalige Thai boxer die, als boeddhistische monnik, in de Gouden Driehoek van Thailand  - een mooie maar ruige streek met veel drugssmokkel en arme volksstammen - weeskinderen opvangt. Centraal staat de ontwikkeling die de kinderen doormaken; van verwaarloosde jongens tot kinderen vol zelfvertrouwen. Hartverwarmend. Toen ik 'm had gezien wilde ik er gelijk naar toe en ook zo gaan leven..

Image

 

de Celestijnse belofte

Als film/verhaal stelt het niet zo veel voor maar de boodschap is wel erg interessant. Over het volgen van je hart/intuïtie, geloof in liefde en de 'hemelse belofte'. Ons ego vind het allemaal waarschijnlijk erg soft maar ik denk wel dat de 'nieuwe wereld' er niet zo heel veel anders uit zal zien..

Image

 

Love life as a house 

Als je de tekst van het nummer 'nooit meer een morgen' mooi vindt, zal deze film je ook wel wat doen. Over een man die ontslagen wordt en vervolgens te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek is en dan pas echt gaat leven.

Image

Stuur dit artikel door...