Boeken Afdrukken E-mail

Er zijn natuurlijk oneindig veel spirituele boeken geschreven. De oudste bekende geschriften hierover (uit India) gaan zelfs meer dan 4000 jaar terug. Als voornaamste tip zou ik je daarom willen geven: lees niet te veel, want dat is natuurlijk het ideale excuus voor ons denken (ego) om nog niet ons hart te hoeven volgen ! "Als ik eerst die en die boeken heb gelezen, dan begrijp ik het allemaal veel beter en dan kan ik pas mijn hart volgen.."

Er zijn echter een aantal boeken, die mij erg hebben geholpen bij mijn zoektocht naar mijn waarheid en die ik je daarom niet wil onthouden. En als je niet weet welke je moet kiezen, dan kijk en voel gewoon wat goed voelt. En als je er niet uit komt dan vraag het aan je hart..


'Uiteraard' begint mijn lijst met de Alchemist van Paolo Coelho, waarmee het allemaal begon (zie 'over mij')

ImagePeace pilgrim - De weg naar vrede. Zeer wijze en sterke - verlichte - vrouw. Besloot te blijven lopen tot er wereldvrede was. Ze bezat niets dan de kleren die ze aan had - enkel een pantalon, een sweater en lichte linnen schoenen, een tandenborstel, een kam, een pen en een notitieboek. Haar motto; als mij eten aangeboden wordt eet ik, als mij een slaapplaats aangeboden wordt slaap ik. Ze liep tien-duizenden kilometers, doorstond sneeuwstormen en hitte. Onderweg gaf ze lezingen in kerken en universiteiten. Haar boodschap; wil je vrede, vind dan eerst vrede in jezelf. Zeer inspirerend.

ImageMargot Krikhaar - Ontwaken in liefde. Dit boek bestaat eigenlijk uit twee delen. In deel 1 beschrijft zij haar leven en in het bijzonder hoe zij afstand moest doen van al haar gehechtheden en dan met name haar gehechtheden aan bepaalde mensen; haar ouders, haar partners en uiteindelijk zelfs haar eigen kind. In deel 2 plaatst zij dit alles in het kader van het denksysteem van de Cursus in Wonderen. Op een zeer praktische en begrijpelijke manier legt zij uit hoe de het ego werkt en hoe de transformatie van angst naar liefde (i.e. het Wonder) tot stand gebracht kan worden. Verplichte kost voor iedere cursusstudent en een enorme aanrader voor iedereen die terug naar huis wil..

ImageSimon Parke - Een zinvol bestaan. Parke was 20 jaar dominee maar ruilde dat in voor een eenvoudig bestaan als vakkenvuller in een supermarkt en schrijver. Een praktische gids naar verlichting, vol wijsheden. Gericht op het loslaten van angst en ego. Een citaat: 'Maar wij zijn niet onze persoonlijkheid. Voor degenen die aan hun persoonlijkheid ontsnappen, houdt de tijd op te bestaan. Sommige mensen zijn op hun tachtigste levendiger dan op hun vijftiende, omdat de geest niet veroudert als hij eenmaal is ontsnapt aan de persoonlijkheid. Hij is dan eeuwig jong.'

ImageChristus keert terug - de brieven. Mooie zuivere channeling van Jezus met informatie over wie of wat wij werkelijk zijn en hoe wij dienen te leven. Boek is te koop en gratis te downloaden (pdf) via: www.christuswijs.nl

Image


Marlo Morgan - Australie op blote voeten. Amerikaanse vrouwelijke arts maakt een 'walkabout'  door de Australische 'outback' met een groep Aboriginals. Leest als een spannend boek maar met een hele mooie, zuivere spirituele boodschap. Een van de meest verassende boeken die ik ooit heb gelezen!

Image
Abraham / Esther en Jerry Hicks - De wet van aantrekking. Abraham is 'een groep van niet-fysieke leraren' die gechanneld worden door Esther Hicks. Zij zijn hier gekomen om ons 'de universele wetten' te leren. In dit boek geven zij een duidelijke en praktische uitleg over de derde en belangrijkste wet, namelijk de wet van aantrekking (the law of attraction). Deze beschrijft hoe je gedachten je - waargenomen - werkelijkheid bepalen.

ImageJames Twyman - Het geheim van de geliefde discipel. Dit boek heb ik dus in een ruk uitgelezen ! Niet dat het zo fantastisch geschreven is maar het is wel spannend. Wat best bijzonder is voor een waargebeurd verhaal. Maar belangrijker is denk ik de energie die er mee komt. Op de een of andere manier ervaar ik het lezen van dit boek als 'life changing'. Het gaat over de schrijver zelf. Over zijn leven en hoe hij het begin van een nieuwe tijd heeft ervaren. Over een aantal wonderbaarlijke ontmoetingen met Maria en met een geheim genootschap, opgericht door de apostel Johannes. En hoe hij, als verdediger van de vrede, naar de brandhaarden van de wereld; Irak, Kosovo en Belfast, reisde. Overigens kan ik mij voorstellen dat je ook, of liever, het boek dat er voor uitkwam De afgezanten van het licht leest. Leest niet zo gemakkelijk maar is inhoudelijk wel een stuk rijker.

ImageJacques Lusseyran - Het terug gevonden licht. Als je denkt dat je een zwaar leven hebt is dit een goed medicijn. De schrijver beschrijft de eerste 20 jaar van zijn leven. Waarin hij op zijn 7de blind werd en opnieuw leerde zien, van binnen uit. Zo ontdekte hij het licht. Dit licht gaf hem de kracht om tijdens de tweede wereldoorlog als 16 jarige jongen een verzetsbeweging op te richten en te leiden en de vreugde, waardoor hij zelfs het concentratiekamp, waarin hij uiteindelijk terecht kwam, kon overleven. Dit boek vertelt wat het geheim is van geluk, namelijk ophouden  met aan jezelf denken..

Image

           

                  

Willem Glaudemans - Boek van het eeuwige leven. Gaf mij het inzicht hoe dit ene leven deel uitmaakt van een veel groter geheel. En daarmee de rust en de vrede om te leven vanuit mijn hart; wetende wat er hierna op mij wacht. En wat er eigenlijk nu al die tijd al is..

Image           

            
                  

Gerald Jampolsky - Uit het duister in het Licht. Prachtig persoonlijk levensverhaal van de oprichter van Attitudinal Healing. Over zijn lastige kindertijd en hoe dat doorwerkte in zijn latere leven. En hoe hij zijn alcohol- en werkverslaving overwon en uiteindelijk vanuit liefde ging leven.

Image           

            

     

Agnes Holvast - Leven met de Beminde. Jonge levenslustige vrouw van 27 besluit het klooster in te gaan. Mooi persoonlijk relaas met al haar angsten en haar twijfels maar ook de geluksmomenten en de inzichten over God en het bestaan die zij ervoer in de 9 jaar dat ze als non bij de Clarissen (vrouwlijke Franciscanen) woonde.

Image

          

                  

Stuur dit artikel door...